FREMVISER er ett flatt element hvor du kan hente dokument og bilde-filer (f. eks. JPG, PNG, PDF, DOC, XLS & PWP filer på maks 10MB) direkte fra sky-tjenestene Dropbox, Google Drive og Box istedet for å laste det opp fra enheten din. På denne måten kobles filen i kurset direkte til filen i sky-lagringen din, og vil derfor automatisk oppdateres når filen endres.

Trykk på ikonet for kort svar under overskriften "Elementer" på modulens side i kursbyggeren. Et tomt element vil da dukke opp i feltet nedenfor.

Skriv TITTEL for elementet, og kryss av "Vis tittelen i modulvisning" om du ønsker at tittelen skal være synlig for kursets deltakere. Skriv uansett tittel på elementet, så det blir lettere å gjenkjenne i ettertid.

Velg den aktuelle sky-tjenesten under VELG FIL for å finne filen du ønsker å importere.

• Last opp dokument: Finn filen på enheten din eller i kursportalens bibliotek.
  • Legg til fra URL: Skriv inn nettadressen for filen du ønsker å importere.
  • Legg til fra Dropbox: Et nytt vindu med dine Dropbox-filer åpnes. Logg inn, finn filen din og trykk "Velg".
  • Legg til fra Drive: Et nytt vindu med dine Google Drive-filer åpnes. Logg inn, finn filen din og trykk "Velg".
  • Legg til fra Box: Et nytt vindu med dine Box-filer åpnes. Logg inn, finn filen din og trykk "Velg".

Velg logg ut og logg inn med en annen bruker om du ønsker å hente filer fra en annen bruker enn den du allerede er logget inn med.

Merk: Noen nettlesere blokkerer vinduet med sky-tjenesten som popper opp. Det er mulig denne meldingen kun dukker opp ved siden av nettside-adressen i nettleseren din. Se etter denne feilmeldingen og velg at nettleseren skal tillate "Pop-opp vinduer" fra denne siden.

Velg så hvordan filen skal se ut for deltakeren i kurset ditt:

• Bredde: Standard er 100% av bredden til enheten deltakeren ser kurset på. Du kan endre til en annen prosentverdi eller en pixelverdi (f. eks: 300px). Vi anbefaler at du bruker prosent på bredde, da filen automatisk tilpasses både vide dataskjermer og smale mobiltelefoner.
  • Høyde: Bruk knappen "Forhåndsvisning" til å finne en god lengde på visningen. Her fungerer ikke prosent, da lengden på en side i teorien kan være ubegrenset. Bruk gjerne en mobiltelefon for å se at visningen fungerer godt både på denne og en dataskjerm.
  • Nedlastingslink: Velg om filen skal være tilgjengelig for nedlasting av deltakerne, eller om det kun skal vises i kurset.
  • Last ned: Skriv tekst til lenken deltakeren trykker på for å laste ned filen.

Slik ser en PWP-fil ut ved bruk av elementet FREMVISER i kurset:

BEGRENSNING AV FILSTØRRELSE

Du kan dessverre ikke bruke filer som er større enn 10MB. Dette er ikke en grense satt av Google og Microsoft da disse typer filer blir for store og skape for mye trafikk på f.eks. mobile enheter. Bruk elementet Filnedlasting for større filer.

Trykk på SLETT ELEMENT nederst i elementet om du ønsker å fjerne det.