Denne artikkelen vil forklare alle de forskjellige spørsmålstypene som kan brukes med Simplylearn 3.0, hvordan du setter opp spørsmål og svar, tildeler poeng, de forskjellige alternativene som er tilgjengelige for hver spørsmålstype, og mer.

Hvert spørsmål som er live på et kurs er koblet til en spesifikk quiz. For å få tilgang til spørsmålene på en quiz kan du enten:

1. Naviger til Simplylearn LMS -> Quiz -> Velg quizen -> Spørsmål.
  2. Du kan også få tilgang til de forskjellige quizene i et kurs fra kursbyggeren.

Hvordan sette opp spørsmål

For å legge til et spørsmål, gå til den spesifikke quizen og deretter gå til spørsmål-fanen.

Tittel og tekst

Tittelen er bare til intern bruk. Det vises ikke for brukeren.

Spørsmålsteksten er der du faktisk skriver inn spørsmålet du har til deltakeren. Denne bruker den klassiske WordPress-editoren, slik at du kan sette inn bilder, formatere teksten og bruke tilpasset HTML.

Poeng

Poeng er tilgjengelige for alle spørsmålstyper. Dette feltet kreves for alle spørsmål. Standardinnstillingen er 1, men kan også settes til 0. Poeng tildeles bare når spørsmålet blir svart riktig.

Slik justerer du poeng for et spørsmål:

1. Finn poeng-boksen i sidefeltet
  2. Oppdater antall poeng som skal tildeles

Hvis du vil tildele et annet antall poeng basert på det spesifikke svaret som er gitt:

Merk av for forskjellige punkter for hver svarboks

I svarfeltet, der du legger til svarene dine, ser du en boks merket "Poeng", her kan du angi antall poeng som skal tildeles hvert spesifikke svar.

Velg spørsmålstype

Med Simplylearn 3.0 så har du mange ulike metoder for svar som du kan bruke.

• Enkelt svar
  • Flere valg
  • “Gratis” valg
  • “Sortering” valg
  • Valg av “Matrix” sortering
  • Fyll ut de tomme feltene
  • Vurdering
  • Essay / åpent svar

Du kan velge mellom hvilke type svar du ønsker at kursdeltaker skal gjennomføre under boksen "svar type" på selve spørsmålssiden.

I denne quizzen kan du teste ut de ulike svartypene.

Enkelt svar

Bruk denne hvis det kun finnes et korrekt svar. Bruk også denne typen for sant/ikke-sant spørsmål. Du kan velge så mange “rette” svar som du ønsker.

Du kan velge så mange inkorrekte svar som du ønsker. Velge det rette svaret ved å trykke på “riktig” ved siden av svaret.

Hvis du ønsker en annen ulik rekkefølge på svarene kan du enkelt gjøre dette ved å bruke knappen "flytt". Trykk og hold inn på knappen "flytt" og deretter bevege svarene der du ønsker at de skal være.

Flervalg

Flervalg gir mulighet til flere ulike korrekte svar. For at kursdeltaker skal få rett på svaret, så må deltaker markere alle de korrekte svarene.

"Gratis" valg

“Gratis” valg gir kursdeltaker et svarområde der de selv må skrive det korrekte svare.

Du, som kursdesigner må skrive inn de korrekte svarene på forhånd.

Store bokstaver har INGENTING å si.

Sortering

Med alternativet sortering, så kan du be deltakeren om å sortere elementer i riktig rekkefølge.

Når du oppretter spørsmålet, vil rekkefølgen på svarene du selv setter bli ansett som riktig rekkefølge.

Valg av “Matrix” sortering

Matrisesorteringsspørsmål skal brukes når du vil at brukeren skal matche to elementer sammen. Det er to deler til et matrisesorteringsspørsmål:

Svarområdet ditt blir satt opp som en tabell, med kriteriet til venstre, og et åpent område for å dra og slippe sorteringselementer til høyre. Du har muligheten til å angi en prosentvis bredde for kriteriekolonnen.

Fyll ut de tomme feltene

Eksempelformat

• Admin oppsett: Jeg {spiller} fotball.
  • Bruker ser: Jeg ____ fotball.

Riktig svar er "spill".

Flere mulige svar

For å tillate flere mulige svar, legg ved hvert mulig svar med firkantede parenteser [og]. Du bruker fremdeles {og} for å lage det tomme mellomrommet.

Jeg {[spiller] [elsker] [hater]} fotball.

I dette eksemplet kan brukeren legge inn "lek", "kjærlighet" eller "hat", og de vil alle bli akseptert som riktige.

Ulike poeng per svar

Hvis alternativet “Ulike punkter for hvert svar” er valgt, kan du tilordne poeng til hvert mulig svar. Ellers tildeles 1 poeng for hvert riktig svar. For å tilordne poeng til et svar, skriv inn rørkarakteren | umiddelbart etter svaret, og angi deretter antall poeng.

Jeg {spiller} fotball, med en {ball | 3}.

I dette eksemplet tildeles svaret "spill" 1 poeng, og "ball" tildeles 3 poeng.

Vurdering

Denne spørsmålstypen er perfekt for undersøkelser, eller når du ber en bruker om å rangere noe på en skala.

Kriterier

• Bare ett svar kan velges
  • Du kan legge til tekst / bilder før og / eller etter skalaen
  • Det er ingen begrensning for antall tilgjengelige alternativer i vurderingen
  • Vedlegg hele vurderingen med krøllete seler {og}
  • Vedlegg hvert enkelt svar med firkantede parenteser [og]
  • Maksimal mulig poengsum er lik det totale antallet alternativer

eksempler:

• mindre sant {[1] [2] [3] [4] [5]} mer sant
  • {[uenig] [usikker] [enig]}

Eksempel 1: 1 er minst sant; det er verdt 1 poeng. 5 er det mest sanne; det er verdt 5 poeng.

Eksempel 2: uenighet er verdt 1 poeng. ikke sikker er verdt 2 poeng. enig er verdt 3 poeng.

TIPS: Denne typen spørsmål er utmerket for undersøkelser før eller etter endt kurs.

Essay / åpent svar

Essayspørsmål gjør det mulig for brukeren å legge inn et åpent svar. Du kan velge mellom to typer essayspørsmål:

• Tekstboks: Viser et <textarea> skjemafelt for brukeren å legge inn hvilken tekst de vil.
  • Last opp: Viser en opplastningsknapp som lar brukeren laste opp en fil.

Essays kommer med 3 alternativer for hvordan de blir gradert etter quizen er sendt inn:

• Ikke gradert, ingen poeng tildelt: Essayspørsmålet sendes inn og venter på karakter. Den endelige quizkarakteren vises som "Venter" for brukeren.
  • Ikke gradert, full poeng tildelt: Tildeler fulle poeng for innlevering av essay, men statusen er fortsatt “Ikke gradert.” En administrator kan gi karakteren essayet på et senere tidspunkt og justere de tildelte poengene.
  • Graderte, fullverdige poeng tildelt: Marker essayet automatisk som "Gradert" og tildeles hele poeng.