Denne artikkelen vil gi deg en innføring i hvordan du bruker WordPress sin blokk-editor eller Gutenberg editoren (som noen kaller den).

Hvert avsnitt, hvert bilde, hver punktliste, hver overskrift - vil være definert som en blokk. Når du starter på ett nytt innlegg(eller en ny side), så vil det se slik ut:

003 wordpress block editor block navigation

1. Legg til en ny blokk
  2. Angre og "gjør på nytt" knapper.
  3. Innholdsstrukturen (visuell oversikt over paragrafene, tittel, overskrifter og blokker i dette innlegget.)
  4. Blokk navigasjonen (en drop-down meny som viser alle blokk-typene som er brukt i dette innlegget).

Du setter altså inn blokker ved å klikke på plusstegnet. Deretter velger du vilkyen type blokk du vil sette inn. I artiklene som er lagt i denne mappen så vil vi gjennomgå en del ulike blokker og hvordan du kan bruke dem. Eksempelvis: hvordan du legger til et bilde, video, pdf, etc....